Lundefjellets kennel
Du er her: Hjem > Artikkel

Lundefjellet's Dj Dråka fikk 2.AK under tunge forhold i Tromsø

Dråka ble stilt en dag under Tromsøprøven og der fikk hun en flott premie

Vi var litt spendt på Dråka sitt overskudd før prøven. Vi har kjørt henne litt hardt med trening, da vi hadde vinterferie denne uka. Hun har snørekjørt og trent i fjellet. Vi skulle bare stille henne på fredag i Tromsø. I det terrenget vi brukte under prøven var det kommet mye snø, det var skikkelig jobbe forhold.

Under prøven startet Dråka ut i et prima søk og hun finner rype i sitt første slipp. Der får hun vist en villig reis og er i ro. I andre slipp går hun også meget bra og tar stand i lag med makkeren. Hun er komplett i ro når rypa letter. Dråka har vist søk og fuglearbeid etter høyeste klasse, og går videre i håp om å få en 1.AK. I slutten av sitt tredje slipp finner makkeren rype og det begynner å bli tungt for Dråka i den dype snøen. Hun blir derfor avsluttet med en flott 2.AK. 

Ottar stilte Leah i VK på fredag. Vi venter fortsatt på løpetid, men den har ikke kommet. Leah gikk meget godt i sitt første slipp og ble rangert som nrummer to på søk etter første runde. I andre runde fikk hun slipp i en skogsli, hvor det var noen store flokker med lette ryper. Det resulterte i to sjanser og en stand uten godkjent fuglearbeid på makker. Det førte til at hun ble rangert nummer 11 av hundene og de 10 første kom seg til semifinalen. 

Vi satser på å stille Leah i VK og Dråka en dag i AK på Arnøya til helga.

Lillian og Dråka.jpg