Lundefjellets kennel
Du er her: Hjem > Bilder og film > Artikkel

Elvebåttur på Reisaelva i midten av august.

Inger-Lill har skrevet denne artikkelen til bildeseriene fra Reisaelva.
I påvente av at jakta og jaktprøvene skal komme i gang til høsten, gjelder det å utnytte tiden på best mulig måte. Vi er så heldige at vi har denne fantastiske elva rennende gjennom kommunen vår. Reisaelva er en av Norges beste røyeelver, i tillegg til at det også fiskes laks her.
 
Forleden besluttet vi å ta en kveldstur med elvebåt for fisking i elva og kaffekos ved elvebredden. Vi startet opp kl 20 i et nydelig sensommervær. Lillian, Ottar, Sigleif og Inger-Lill. Tømmernes var startsted for turen. En fantastisk natur langs elva innbyr til rekreasjon og opplevelser. Elvebåt denne gang, men like interessant, for den som vil, med kano nedover elva.
 
Elva er vill og vakker. Rolig i noen områder, og krevende å ta seg fram på i andre. Man må kjenne elvas luner for å kunne begi seg trygt utpå den. Med Ottar som stødig fører av båten, gikk det greit å ta seg fram.  
 
Bålkaffe ved Reisaelva mens fisken vaker – vi så faktisk flere vakende laks på turen vår – hva er vel bedre på denne tiden av året! Flere fiskere langs, og ikke minst i, elva, i håp om å fange den røde, velsmakende fisken. Vi gjorde noen stopp underveis både på opp- og på retur, uten den store fiskelykken. Ottar hadde laks på kroken, men den klarte dessverre å slå seg løs på tur mot land. Laksen han mistet var en smålaks, som vi anslo var ca. 2 kg.
 
Men naturopplevelsen i seg selv er verdt turen. Retur etter midnatt. Midnattssola er borte her nord for i år, men lyset er fortsatt fantastisk!
 
Takk for en fin sensommertur!
 
Inger-Lill og Sigleif